2016-12-19

Vištienos medalionai su fetos sūriu

Nedideli paukštienos koteltėliai pagardinti fetos sūriu ir šviežiu čiobreliu.
~~~

500g vištienos faršo
50g fetos sūrio
30g sudžiuvusio batono trupinių + apvoliojimui (galima pakeisti džiuvesėliais)
1/2 svogūno
1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
poros čiobrelio šakelių lapeliai
1/2 džiovinto čili pipiro (arba čili mitelių pagal skonį)
žiupsnelis džiovinti čiobrelio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus

Svogūną smulkiai sukapoti, sumaišyti su faršu, spaustu česnaku, kiaušiniu ir prieskoniais, bei trupiniais.

Viską gerai permaištyti ir įtrupinti fetos sūrį. Atsargiai permaišyti, kad viskas tolygiai pasiskirsytų, bet sūris labai nesuirtų.
Su žiedu ar rankomis suformuoti nedidelius medalionus. Apvolioti viršų ir šonus trupiniuose.
Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės.
Pateikti su šviežiomis salotomis. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą