2017-01-23

Maltos mėsos kepsnys (netikras zuikis)

Sultingas mėsos kepsnys su glazūra.
~~~


700g riebesnės maltos mėsos (galima maišyti maltą jautieną su malta kiaulienos šonine)
2 riekutės batono be plutelės
1 nedidelis svogūnas
1 nedidelė morka
2 skiltelės česnako
1a.š. džiovinto raudonėlio
1/2a.š. džiovintų krapų viršūnėlių
1/2a.š. džiovinto malto čili pirpiro
1/2a.š. maltų juodųjų pipirų
1 didelis kiaušinis
1a.š. druskos arba pagal skonį
pieno batonui pamerkti


Batonui nupjauti pluteles ir užpilti pienu, kad visą apsemtų. Mirkyti, kol taps minkštas.
Morką svogūną ir česnaką susmulkinti virtuvės kombainu arba labai smukiai sukapoti į gabalėlius.
Į faršą mušti kiaušinį, dėti iš piene mirkytą ir nusunktą batoną, kapotas daržoves ir likusius prieskonius, viską gerai rankomis (galima ir virtuvės kombainu su tešlos maišymo antgaliu) maišyti apie 10 min.
Suformuoti kepaliuko formos kepsnį ir kepti 180C apie 50 min


Viršui:
100g pomidorų padažo
1v.š. cukraus sirupo ar medaus
1a.š. Vorčesterio padažo
čili pipiro miltelių pagal skonį

Viską gerai sumaišyti kartu ir aptepti kepsnį, bei dar pakepti 10 min.

Iškepusiam duoti apie 10 min pastovėti.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą