Minkštas, purus ir drėgnas omletas su pievagrybiais. Galima įmaišyti ir virto kumpio.
~~~
200g pievagrybių
1 svogūnas
30g kietojo sūrio (ar intensyvesnio skonio mėgstamo)
50ml vandens
žiupsnelis žalio ar džiovinto baziliko
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
druskos pagal skonį
3v.š. aliejaus kepimui
papuošimui keli pomidoriukai ir svogūnų laiškai
Svogūnus susmulkinti pusžiedžiais ir lengvai apkepti keptuvėje su aliejumi, berti pievagrybius ir pamaišant pakepinti, kol kiek susitrauks ir apkeps. Viską gerai pasūdyti.
Kiaušinius, vandenį ir druską išplakti iki vientisumo. Suberti tarkuotą sūrį ir prieskonius, suberti keptus svogūnus su pievagrybiais. Kelis pievagrybius pasilikau papuošimui.
Masė supilti į garų puodo indą, arba į bet kokias norimas formeles.
Garinti apie 15min, kol centras pasidaro tvirtas ir sausas. Įpusėjus gaminti įmečiau kelis pomidoriukus ir pasiliktus grybus. Išėmus iš garų puodo pabarsčiau svogūnų laiškais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą