Upėtakis keptas keptuvėje ir pateiktas su sviesto padažu, pagardintu česnakais ir čiobreliais.
~~~
2 vidutiniai upėtakiai
druskos
pipirų
raudonųjų pipirų
Padažui:
100g sviesto
2v.š. aliejaus
50ml riebios grietinėlės
4 skiltelės česnako
1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
kelios šakelės šviežio čiobrelio
druskos pipirų pagal skonį
Upėtakius nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Vidų ir išorę įtrinti druska ir pipirai. Kepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol abi pusės apskrus ir žuvies vidus iškeps. Priklausomai nuo dydžio kiekvieną pusę 4-7 min. Baigiant kepti pabarstyti, tarp rankų patrintais, raudonaisiais pipirai.
Padažui pilti į nedidelį puodą aliejų, įmesti 1/3 sviesto ir stambiai kapotą česnaką. Pakepinti kol česnakas įgaus aukso atspalvį, berti džiovintus čiobrelius, druską ir pipirus. Tuomet pilti grietinėlę ir sviestą ir ant labai silpnos kaitros kaitinti, kol sviesta ištirps. Galiausiai pagardinti šviežiais čiobreliais.
Keptą žuvį pateikti su šiltu padažu ir gabalėliu citrinos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą