2017-01-05

Varškės vyniotinis su avietėmis

Minkštas ir purus vyniotis su varškės įdaru bei avietėmis.
~~~


5 kiaušiniai
150g cukraus
70g sviesto
110g miltų
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Įdaras:
250g riebios varškės
50g cukraus pudros
80g minkšto sviesto

saujelė šaldytų aviečių

Video:

Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus plakti su druska, kai suputos po truputį suberti cukrų. Išplakti iki labai standžių putų.
Trynius išplakti su vaniliniu cukrumi. Sviestą išlydyti ir pavėsinti, supilti į kiaušinio plakinį.
Į išplaktus baltymus įmaišyti miltus, bei kiaušinio trynių plakinį.
Tešlą paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos.
Kepti 180C apie 10min. Neperkepti, vos centras taps sausas ( patikrinti mediniu iešmeliu) iš karto traukti lauk.

Varškę gerai išplakti minkseriu kartu su sviestu, cukraus pudra.

Iškeptą biskvitą išversti ant kepimo popieriaus pabarstytu cukraus pudra, leisti apie 5 min pravėsti. Tuomet apversti ant kito lapo ir aptepti varškės kremu, apiberti uogomis ir standžiai susukti, suvynioti į kepimo popierių ir pora valandų atvėsinti šaldytuve.

Nupjaustyti galus, apibarstyti cukraus pudra ir pateikti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą