2017-02-05

Duonelė su avižiniais dribsniais

Minkšta duonelė su traškiais dribsniais. 
~~~

~500g miltų
300ml šilto vandens (iki 35C)
20g žalių mielių
100 avižinių dripsnių (tinka ir kvietiniai)
1a.š. druskos
1v.š. cukraus
2v.š. aliejaus
1 kiaušinis

aptepti 1 kiaušinio trynys

Mieles išsukti su cukrumi ir pora šauktų vandens į vientisą tyrelę. Pilti likusį vandenį, druską, aliejų ir miltus. Užminkyti tešlą. Palikti šiltai pastovėti, kol padvigubės.
Į tešlą suberti apie 70g dripsnių, likusius pasilikti viršui. Įmušti kiaušinį ir viską perminkyti. Jai reikia įberti truputį miltų, bet tešla turi būti kiek lipnoka.
Drėgnomis rankomis formuoti kepaliuką, aptepti kiaušinio trynio plakiniu ir apiberti dripsniais. Galima kepti ir formoje.
Kepaliukui duoti pakilti ir kepti 180C apie 50min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą