Kreminė tiršta pievagrybių sriuba su bulvėmis.
~~~
400g pievagrybių
2 bulvės (~300g)
1 nedidelis svogūnas
300ml sultinio ar vandens
100ml grietinėlės
žiupsnelis džiovinto čiobrelio
pagal skonį tarkuoto parmezano ar smulkinto rokforo
druskos ir pipirų pagal skonį
5v.š. aliejaus
Bulves supjaustyti kubeliais užpilti vandeniu/sultiniu ir virti, kol suminkštės.
Grybus ir svogūnus pasmulkinti ir pakepinti aliejuje, kol suminkštės, gausiai pabarstyti druska ir pipirais.
Grybus berti į bulves ir sutrinti su maisto kombainu, pagardinti čiobreliais. Baigiant trinti pilti grietinėlę. Įmaišyti tarkuotą sūrį. Paragauti, jai trūksta dar pagardinti druska ar grietinėle.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą