2017-02-13

Kiaulienos sprandinės iešmelis su kalendromis

Sultingas prieskoninis sprandinės iešmelis.
~~~
1 kg kiaulienos sprandinės
1a.š. paprikos miltelių
1a.š. kalendros sėklų (tinka ir maltos)
50ml gazuoto mineralinio vandens
žiupsnelis džiovintų petražovlių
žiupsnelis aitrios paprikos
druskos ir pipirų pagal skonį

Mėsą supjaustyti 2x2 cm gabaliukais ir kartu su prieskoniais(druskos neberti) bei vandenių rankomis pamaigyti, kol vanduo susigers į mėsą. Uždengus palikti šaltai 2-3 valandoms. Pasimarinavus mėsai pabarstyti druska ir permaišyti.
Mėsą sumauti ant iešmų ar medinių iešmelių ir kepti ant laužo arba orkaitėje 200C, kol apskrus.


Norint kepti su mediniais iešmeliais ant laužo, reiktų pirma valandą iešmelius pamirkyti vandenyje.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą