Purūs ir neriebūs blynukai. Galima kepti ir be aliejaus.
~~~
500ml pieno
20g žalių mielių (arba apie 7g sausų)
50g cukraus
50g sviesto
3 kiaušiniai
550g miltų
2a.š. vanilinio cukraus
1ir 1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. druskos
Mieles ištrinti su cukrumi, druska ir trupučiu pieno.
Pilti ištirpintą ir atvėsintą sviesta, miltus ir likusį pieną. Viską išsukus palikti 30 min šiltai.
Tešlai pastovėjus, įmušti kiaušinius, berti vanilė ir kepimo miltelius. Viską permaišyti. Palikti dar 10min pastovėti.
Kepti ant vidutinės ugnies keptuvės, galima patepti trupučiu aliejaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą