2017-02-22

Garintas apelsinų pyragas su šokoladiniu kreminiu sūriu

Garuose gamintas itin minkštas ir purus pyragas su philadelphia sūrių, šokoladu ir apelsinais.
~~~


1 sluoksnis:
50g sviesto
50ml pieno
150g miltų
30ml (maždaug pusės) apelsino sulčių ir nutarkuota žievelė
2 kiaušiniai
80g cukraus
1/2a.š. kepimo miltelių

2 sluoksnis:
125g kreminio philadelphia sūrio
50 juodojo šokolado
50g cukraus pudros
20g miltų
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus

Veidrodinė glazūrą:
50g šokolado
1v.š. grietinelės
1v.š. cukraus sirupo ( ar skysto medaus/dirbtinio medaus)
1v.š. vandens

Pirmam sluoksniui minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinių. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Pilti pieną ir sultis. Pagardinti apelsino žievele.
Viską supilti į kepimo indą. Uždengti folija ir garinti apie 10-15min, kol centras bus tvirtas.

Antram sluoksniui išlydyti šokoladą, sumaišyti su sūriu. Įmušti kiaušinį ir maišyti iki vientisumo. Galiausiais suberti miltus ir druską, cukraus pudrą, vanilinį cukrų. Viską permaišius, paskleisti ant iškepto pirmojo sluoksnio. Pridengus folija garinti apie 15 min. Kol sutvirtės.
Atvėsinti.

Glazūrai pasmulkinti šokoladą, užpilti grietinėlė ir ištirpdyti. Pilti sirupą ir vandenį ir permaišius pilti ant atvėsinto pyrago.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą