Tinginys su kavos prieskoniu.
~~~
~1,5kg kvadratinių arbatinių sausainių (gaidelis 8 pakuotės)
2 skardinės saldaus kondensuoto pieno (800g)
200g sviesto
1v.š. tirpios kavos
5v.š. kakavos
žiupsnelis druskos
papildomai galima berti saujelę: razinų, riešutų, džiovintų abrikosų, šokolado gabalėlių, zefyrų, maišyti skirtingo skonio sausainius.
Pieno skardines užpilti vandeniu, kad apsemtų ir virti apie 1 val ant vidutinės ugnies. Išvirusias kiek atvėsinti, karštos atidaromos gali aptaškyti.
Sviestą ištirpinti ant silpnos kaitros, supilti išvirtą kondesuotą pieną, berti kavą, kakavą ir druską. Viską permaišyti.
Sausainius sulaužyti stambokais gabalėliais. Nesutrumpinti į miltus!
Į sausainius suberti norimus priedus, užpilti sviesto ir pieno mišiniu. Viską gerai permaišyti, kad visi sausainiai pasidengtų.
Galima stingdyti tortinėje ar maišelyje. Į maišelį subėrus prispausti lentele ir sunkiu puodu, kad neliktų oro tarpų.
Darant tortinėje pridėti masės su kaupu, uždengti maistine plėvele ar kepimo popieriniu ir lengvai padaužyti kočėlų, kol paviršius susilygins. Atvėsinti šaldytuve per naktį.
Skanauti su nesaldinta kava....
Oj, tinginys - mano silpnybė.. Mėgstu juos ir daryti, ir ypač valgyti :))) Ir esu visokių rūšių išbandžiusi, bet su kava dar netekę gaminti. Norėjau paklausti, ar yra skirtumas, kokia kava yra naudojama? Nes tirpios kavos negeriu - tik iš aparato, o jau jei ir pieną kavos aparatui specialų reikia pirkti, tai ir kavą, žinoma - tai ar toji kava, kur skirta specialiai kavos aparatams, tinkama? Ar čia reikia tirpios dėl kokios nors priežasties? :)
AtsakytiPanaikintiGeriausiai tinka tirpi, bet galima naudoti ir smulkiai maltą įprastą plikomą ar aparatams skirtą. Tirpios galima nusipirkti ir 3 in 1 tipo, būna vienos porcijos maišeliai, kad visos pakuotės pirkti nereiktų :)
Panaikinti