2017-04-30

Maltos mėsos kepsnys su šonine

Sultingas mėsos kepsnys, karštas tiks pietums, atvėsęs -sumuštiniams. 
~~~

1 kg maltos kiaulienos
150g šaltai rūkytos šoninės
1 didelis svogūnas
1 bandelė (1 cento ar panaši)
2 kiaušiniai
1v.š. riebios grietinės
1a.š. paprikos miltelių
1a.š. Vorčesterio padažo
čili miltelių pagal skonį
druskos pagal skonį

Bandelę sutrumpinti ir sumaišyti su kiaušiniais. Jai bandelė labai sausa, galima prieš tai pamirkyti piene.
Faršą išsukti su kiaušiniu ir bandele, berti prieskonius.
Šoninę supjaustyti mažais gabaliukais ir pakepinti iki traškumo keptuvėje, jai reikia įpilti šlakelį aliejaus. Kai šoninę apkeps berti supjaustytą svogūną ir ant silpnos ugnies pakepti, kol svogūnas suminkštės.
Svogūnus ir šoninę perkelti ant vienkartinio rankšluosčio ir leisti susigerti riebalams.
Šoninę su svogūnai įmaišyti į faršą, pilti grietinę. Viska sumaišius sukloti į kepimo formą.

Kepti 180C apie 50min.

Skanavome su daržovių miksu. Papuošimui grietinė, šoninė ir pipirinės daigai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą