Kreminės konsistencijos, gaivus pyragas su obuoliais ir saldžiais cinamono trupiniais.
~~~
1 kg varškės kepiniams
6 kiaušiniai
70g krakmolo
200ml riebios grietinėlės
300g cukraus
1v.š. citrinos sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė
***
1 didelis obuolys
2v.š. cukraus
1a.š. cinamono
***
50g sviesto
120g miltų
30g cukraus pudros
30 rudojo cukraus
1a.š. cinamono (su kaupu)
Varškė išsuki su kiaušiniais, berti krakmolą, cukrų, pilti grietinėlę ir citrinos sultis bei žievelę. Viską išmaišyti iki vientisumo.
Tešlą supilti į skardą (~20cm apvali)
Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Išdėlioti ant varškės sluoksnio.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumis ir cinamonu. Berti miltus ir šakute ir rankomis sumaišyti iki vientisumo, kol gausis drėgni trupiniai. Juos užberti ant obuolių sluoksnio.
Kepti 180C apie 1 val. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir 6 val laikyti šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą