Vegetariška pica su rikota bei cukinijų žiedais
~~~
Tešlai:
350g miltų
175ml vandens
10g žalių mielių
3v.š. alyvuogių aliejaus
1a.š druskos
1.š. cukraus
Viršui :
cukinijos ar moliūgo žiedai
pusė puodelio pomidorų padažo
150g mocarelos sūrio
kelios šakelės baziliko
viena skiltelė česnako
žiupsnelis druskos
keli šaukštai rikotos
Tešlai visus produktus išminkyti kartu, minkyti apie 10 min, kol tešla taps elastinga.
Tešlą padalinti į du kamuoliukus ir palaikyti valandą kambario temperatūroje.
Pomidorų padažą sumaišyti su skiltele išspausto česnako, šakele plėšyto šviežio baziliko (tiks ir džiovintas) ir žiupsneliu druskos.
Pastovėjusios tešlos kamuoliuką lengvai suvilgyti aliejumi ir ištempti iki norimo dydžio picos. Aptepti pomidorų padažu, apiberti tarkuota mocarela išdėliot žiedus.
Kepti 200C apie 15min.
Iškeptą picą pagardinti rikota ir šviežiu baziliku. Tiks iš šlakelis alvygių aliejaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą