2017-07-29

Pica su kumpiu ir sūriu

Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu, minkštas purus padas ir mėgstamas kumpis.
~~~ 

Tešlai :
160ml drungno vandens
~300g miltų
10g žalių mielių
30ml alyvuogių aliejaus
10g cukraus
5g druskos

Įdaras:
300g sūrio (fermetinio ar sausos mocarelos)
100g plonai pjaustyto virto kumpio
kelios alyvuogės
50 ml pomidorų padažo
plonai pjaustyti svogūno žiedai (nebūtinai)
kelios alyvuogės be kauliuko
žiupsnelis džiovinto raudonėlio

Tešlai mieles ištrinti su vandeniu ir aliejumi, cukrumi, druska, berti miltus. Užminkyti elastingą tešlą.
Tešlą aptepti aliejumi ir palikti kambario temperatūroje pusvalandį.
Pakilusią tešlą padalinti į du kamuoliukus. Juos palikti dar 10 min kambario temperatūroje.

Stalą ir tešlos kamuoliuką patepti aliejumi ir rankomis trempiant į kraštus suformuoti picos blyną.

Perkėlus tešlą į kepimo skardą aptepti pomidorų padažu, pabarstyti raudonėliais.
Apiberti tarkuotu sūriu, dėlioti svogūno žiedus ir kumpį, alyvuoges.
Kepti 275C (kaitra iš apačios) apie 4-5 minutes.


Galima pagardinti česnakiniu picos padažu




1 komentaras:

  1. Sveiki:) Labai noriėčiau pagaminti šią pica bet ar verta. Kas yra gaminęs gal galėtų pasidalinti ar ši pica skani?

    AtsakytiPanaikinti