Keptuvėje kepta duonelė su sūriais. Puikus sotus užkandis.
~~~
Duonelės (2-3vnt.):
200ml kefyro
1 kiaušinis
~350-450g miltų (kad gautųsi minkoma lipni tešla)
1a.š. sodos (nubrauktas)
1v.š. aliejaus
1a.š. cukraus
1/2a.š. druskos
Įdaras:
300g sūrio (bet koks mėgstamas: fermentis, mocarela, rikota, varškė ir t.t. Aš maišiau sausos mocarelos ir fermetinio)
1 kiaušinis
25g sviesto
pluoštelis petražolių
Kefyrą sumaišyti su soda, druska ir cukrumi. Berti miltus, kiaušinį ir aliejaus. Užminkyti elastingą tešlą.
Suformuoti kamuoliuką ir pusvalandžiui dėti šaltai.
Įdarui sutarkuoti sūrius ir sviestą, įmušti kiaušinį ir suberti kapotas žolelės. Viską permaišyti.
Iš tešlos kamuoliuko iškočioti nedidelį blyną, dėti įdaro ir suėmus kraštus užspausti įdarą tešlos viduje. Pamiltuoti tešlą ir atsargiai rankomis suploti, tuomet kočelu kočioti, kol gausis plonas blynas . Susidarančius oro burbulus pradurti iešmeliu.
Kepti įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės-didelės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Galima su kepti šlakeliu aliejaus arba sausoje keptuvėje.
Iškeptą patepti gabalėliu sviesto ir apiberti žolelėmis. Skanauti šiltą.
p.s. skaniausia įdarui sumaišius 3-4 rūšis sūrių...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą