2017-08-25

Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu ir medumi

Gana sveiki sausainiai -batonėliai. Minkšti ir puikiai tinka prie kavos. Itin sotūs. 
~~~

100g avižų (skirtų trumpai virti, naudojau kiek pasmulkintas)
150g riešutų sviesto
100g medaus (skysto)
100g avižinių miltų (galite pakeisti kvietiniais pilno grūdo miltais)
1 didelis kiaušinis
60g smulkintų riešutų (naudojau paskrudintus žemės riešutus)
1a.š. kepimo miltelių

galima paskaninti žiupsneliu cinamono, kardamono, gvazdikėlių ar vanilės


Riešutų sviestą, medų ir kiaušinius išmaišyti kartu, suberti kapotus riešutus. Jai norėsi prieskonių įberkite dabar.
Suverkite avižas, avižinius miltus ir kepimo miltelius. Viską sumaišyti šaukštu, turi gautis klampi masė.
Ledų šaukštu suformuoti 12 didelių kamuoliukų. Galima formuoti ir drėgnomis rankos.

Paspausti mentele ar šakute sausainius ir kepti 175C apie 10-15 min, kol sausainėliai apskrus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą