Duonelė -sumuštinis. Iš karto su mėsa ir sūriu, ant viršaus puikiai derės šviežio agurko gabalėlis ar salotas lapas.
~~~
~550g miltų
300ml pieno
1 kiaušinis
30g minkšto sviesto
25g žalių mielių (7g sausų)
1v.š. cukraus
1a.š. druskos
Įdaras:
150 g virtas kumpis
150 g tarkuoti mėgstami sūriai
pomidorų padažo pagrindui patepti
pusė saldžiosios paprikos
čili pipiras
1/2 smulkinto svogūno
saujelė alyvuogių
Mielas išsukti su cukrumi, pilti pieną, druską, kiaušinius ir miltus. Užminkyti elastingą tešlą.
Tešlą pridengus palikti kambario temperatūroje, kol padvigubės.
Pakilusią tešlą iškočioti ant pamiltuoto stalo.
Tešla patepti pomidorų padažų, apiberti sūriu. Padengti norimais priedais.
Susukti į standų ritinuką, ir palikti 30 min pastovėti kambario temperatūroje.
Padaryti paviršiuje negilias įpjovas ir aptepti kiaušinio plakiniu ar lydytu sviestu. Apiberti sezamais ar džiovintu raudonėliu/ baziliku.
Kepti 185C apie 30 min.
Atvėsinti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą