2017-09-02

Karamelinis kriaušių pyragas su prieskoniais

Purus pyragas su saldžiomis karamelizuotomis kriaušėmis.
~~~


Kriaušių sluoksnis:
pora tvirtų kriaušių
100g cukraus
20g sviesto
1v.š. vandens

Prieskoninis pyragas:
180g miltų
2 kiaušiniai
115g minkšto sviesto
100ml riebaus pieno
150g cukraus
1 ir 1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/2a.š. malto cinamono
1/2a.š. tarkuoto imbiero
1/2a.š. smulkiai malto gvazdikėlio
1a.š. vanilinio cukraus

Karamelei suberti cukrų ir vandenį į puodą, kaitinti ant silpnos ugnies, kol cukrus ims tirpti. Įmesti sviestą ir kaitinti, kol bus medaus spalvos vientisa karamelė.

Karamelę supilti į kepimo formos dugną, ant viršaus sudėlioti pjaustytas kriaušės. Karamelę vėsdama greitai stingsta, tad vos išvirus iš karto supilti į  formą.

Tešlai visus produktus išmaišyti kartu iki vientisumo. Supilti ant kriaušių ir išlyginti.
Kepti 175C apie 40-50 min.

Patikrinti mediniu iešmeliu.
Iškepusį pyragą 10-15 min atvėsinti kepimo inde, tuomet išversti į serviravimo indą ir leisti pilnai atvėsti...

~~~

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą