2017-09-03

Česnakinė vištiena su aštriu cukinijų pagardu

Sultinga vištienos file su prieskoniais ir cukinijų bei paprikų mišraine.
~~~

2 vištos krutinėlės be odos ir kaulo (4 puselės)
2 didelės skiltelės česnako
2a.š. paprikos miltelių
1/2a.š. malto imbiero
1/2a.š. malto čili pipiro
žiupsnis džiovinto baziliko
pusės citrinos sultys
šlakelis aliejaus
druskos pagal skonį

Vištienos krutinlės puseles įpjauti pusiau ir išskleisti. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
Apiberti prieskoniais ir spaustu česnaku, pašlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis, gerai įtrynus palikti 20 min pasimarinuoti.

Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kiekvieną pusę apie 5 min.

Iškeptą vištieną prieš pjaustant palikti 10 minučių pridengta folija.

Cukinijų pagardui:
1 vidutinė cukinija ~500g
1 paprika
1-2 čili pipirai
150ml pomidorų padažo
50g cukraus
50ml aliejaus
2a.š. druskos
2v.š acto

Cukiniją nulupti (jai stambios sėklos jas pašalinti) supjaustyti dideliais gabalais, papriką juostelėmis, suberti į puodą, pilti aliejų, druską, cukrų ir pamaišant virti neuždengus apie 15 min.
Tuomet supilti pomidorų padažą, smulkintus čili pipirus ir dar pavirti apie 20-30min, kol padažas kiek nugaruos ir  sutirštės. Baigiant virti supilti actą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą