2017-08-05

Šonkauliukai su medaus glazūra

Mėsingi sultingi šonkauliukai su pikantišką medaus glazūra.
~~~


1,5kg mėsingų šonkaulių
2v.š vorčesterio padažo
5v.š. sojų padažo
3v.š. aliejaus
1/2a.š. druskos
1/2a.š. juodųjų pipirų
1 svogūnas

Glazūrai:
30g skysto medaus
56g pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
1a.š. saldžiosios paprikos miltelių
žiūpsnelis džiovinto baziliko
čili miltelių pagal skonį


Mėsą įtrinti prieskoniais ir aliejumi. Uždengus marinuoti per naktį. Mėsą perkelti kauliukais į viršų kepimo formą, supilti marinatą, sumesti smulkiai kapotą svogūną. Uždengus folija kepti 180C apie 1 valandą.

Kai mėsa suminkštės(patikrinti peiliu) atidengti foliją Marinatui sumaišyti prieskonius su medumi bei pomidorų padažu, spaustu česnaku. Apversti mėsos gabaliukus ir aptepti glazūra.
Dar pakepti 20-30min.

Iškeptą mėsą palikti 10  min pastovėti kambario temperatūroje.
Pateikti su daržovėmis.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą