Karamelės ir graikinių riešutų gardėsis šokolade
~~~
200g graikinių riešutų
250g cukraus
250g šokolado
Į sausą puodą suberti cukrų ir ant silpnos ugnies kaitinti, kol ištirps ir taps medaus spalvos.
Suberti peiliu pasmulkintus riešutus ir išjungti kaitrą, gerai permaišyti.
Kepimo indą ~15X10cm iškloti folija. Sukrėsti karštą masę ir aplyginti. Palikti pravėsti.
Kai griliažas bus šiltas, bet jau eis liesti rankomis, nulupti nuo folijos, perkelti ant lentutės ir supjaustyti. Jai atvėso per daug ir nebesipjausto, galima tiesiog sulaužyti į norumus gabaliukus.
Pilnai atvėsusius gabaliukus aplieti šokoladu.
Papuošti pagal skonį. Palikti šokoladą sustingti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą