2017-09-30

Svarainių keksas

Purus ir aromatingas keksas 
~~~

185 g sviesto
150g cukraus
50ml svarainių sirupo*
125g miltų
90g krakmolo
3 kiaušiniai
1,5a.š. kepimo miltelių
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, pilti svarainių sirupą.
Mušti po vieną kiaušinį ir įmaišyti į tešlą.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir krakmolu.
Įmaišyti į tešlą.
Kepti 180C apie 55min. Dar šilta galima papildomai sulieti svarainių sirupu ir pilnai atvėsinti.


* svarainių sirupui svarainius supjaustyti plonais griežinėliais ir užpilti cukrumi. Per porą dienų susidaro skystis, kurį galima naudoti pyragui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą