2017-10-08

Mielinis pyragas su varške

Purus ir minkštas saldus pyragas su varške
~~~

Tešlai:
~320g miltų
150ml šilto pieno
50g sviesto
20g žalių mielių
25g cukraus
1a.š. druskos

Įdaras:
200g riebios varškės
50ml grietinėlės
1 kiaušinis
1v.š. kramolo
50g cukraus( arba pagal skonį)
1a.š. vanilinio cukraus

sviesto aptepti


Pieną pašildyti su sviestu, kol sviestas ištirps. Atvėsinti iki ~35C.
Mieles užpilti pienu, berti cukrų druską, miltus. Užminkyti elsastingą tešlą.
Pridengus rankšluosčiu pakildinti, kol padvigubės.

Varškę pertrinti (galima permalti mėsmale), kol neliks gumulėlių. Supilti likusius ingridientus ir gerai permaišyti.

Pakilusią mielinę tešlą dar kartą gerai perminkyti. Ketvirtadalį tešlos atskirti, iš likusios iškočioti  0,5cm storio pagrindą. Pagrindą aptepti varškės kremu, paliekant apie 1-2cm kraštuose.
Iš likusios tešlos iškočioti ploną paplotį, juo uždengti tešlos pagrindą su varškę, apsausti kraštus, padaryti kelias įpjovas centre.


Pyragą dar pakildinti pusvalandį šiltai ir kepti 185C apie 25 min.
Iškeptą aptepti lydytu sviestu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą