2017-10-15

Citrininiai rikotos keksiukai

Drėgnos konsistencijos keksiukai 
~~~

250g rikotos
225g miltų
50ml pieno
2 kiaušiniai
200g cukraus
2a.š. kepimo miltelių
115g sviesto
1 citrinos žievelė
1a.š. vanilinio cukraus

Kremas :
250g maskarponės
250ml riebios grietinėlės
keli lašai citrusų kvapo
50-100g cukraus pudros
-------------
maistinių dažų
 pabarstukų


Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, mušti po vieną kiaušinį.
Sukrėsti rikotos sūrį.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą.
Galiausiai supilti pieną ir įtarkuoti citrinos žievelę.
Tešlą sukrėsti į keksiukų sijonėlius ir kepti 175C apie 20-25 min.
Centrą galima patikrinti mediniu iešmeliu.

Prieš dengiant kremu keksiukus pilnai atvėsinti.

Kremui visus ingradientus kartu plakti, kol masė taps standi. Cukraus pudros berti pagal skonį.
Baigiant plakti galima nudažyti dažais, ar trupučiu ryškių vaisių sirupo.
Dekoruotus keksiukus idealu palaikyti per naktį šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą