2017-10-12

Rūkytos lašišos pyragas

Sotus ir aromatingas lašišos pyragas su kandančiais čili pipiriukais.
~~~


Pagrindui:
150g miltų
75g šalto sviesto
1 kiaušinio trynys
2-3v.š. šalto vandens
1/2a.š druskos
~~~
Įdaras:
200g rūkytos lašišos
200ml riebios grietinėlės
4 kiaušiniai (+1 likęs baltymas)
50g grietinės
kuokštelis krapų
pusė ar visas čili pipiras
žiupsnelis druskos

Sviestą smulkiai supjaustyti į miltus. Pirštais tarp miltų sutrupinti į smulkius trupinius. Mušti kiaušinio trynį, berti druską ir pilti vandenį. Užminkyti tešlą. Susukus į plėvelę ir atvėsinti pusvalandį šaldytuve.
Atvėsusią tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir įkloti į ~18cm kepimo formą.
Tešlą lengvai pabadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi ir ant paviršius užberti kruopų, pvz pupų, kad prispaustų tešlą ir ji pakiltų tolygiai.
Kepti 200C 15min.

Įdarui kiaušinius išplakti su druska iki vientisumo, pilti grietinėlė ir grietinę. Lašiša, krapus ir čili susmulkinti ir suberti į tešlą. Pagardinti druska.
Įdarą permaišius paskleisti ant iškepto pado.
Kepti 175 apie 30min, kol centras taps tvirtas.
Prieš pjaustant leisti 10 min atvėsti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą