2017-10-25

Karkos vyniotinis

Klasikinis karkos vyniotinis
~~~

1 didesnė ar dvi mažos karkos
2 skiltelės česnako
1 a.š smulkių pipirų
druskos pagal skonį

pora lauro lapelių

Iš karkų pašalinti kaulą paliekant vientisą mėsą. Vidinę pusę trinti druska bei pipirais, bei spaustu česnaku ir palikti per naktį šaldytuve pasimarinuoti.
Pasimarinavusę karką susukti odele į išorę (jai mažesnė galima suvynioti dvi kartu), tvirtai aprišti   virvę maistui. Virti vandenyje su lauro lapeliais ir žiupsneliu druskos apie 2-2,5val.
Karštą karką perkelti ant didesnės lėkštės ir prispausti lentute, ant viršaus uždėti sunkesnį puodą su vandeniu ar pan. Palikti pilnai atvėsti.
Labai skanu su krienais ... ar tiesiog viena

p.s. susukau kartu dviejų nedidelių karkų mėsą...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą