2017-12-10

Bandelės su kopūstai pasninkui

Pyragėliai Kūčių stalui...
~~~

Tešla:
650g miltų
330 drungno vandens
25g žalių mielių
3v.š. aliejaus
1a.š. druskos
1a.š. cukraus

Įdaras:
500g raugintų kopūstų (lengvai nuspaudus skystį)
1 didelis svogūnas
1 lauro lapelis
1 a.š. cukraus
aliejaus kepimui

Vandenį išmaišyti su miltais, druska, cukrumi, aliejumi ir mielėmis, išminkyti iki vientisumo. Tešlą pridengti ir 30 min palikti pakilti.

Svogūną susmulkinti ir apkepti iki auksinės spalvos aliejuje. Tuomet sudėti raugintus kopūstus, lauro lapelį, cukrų ir pridengus dangčiu kepinti, vis pamaišant, kol suminkštės. Jai reikia kartais įpilti dar aliejaus. Baigiant kepinti nudengti dangtį.
Iš tešlos suformuoti kamuoliukus, iškočiojus dėti pravėsusio įdaro.

Užspaudyti kraštus ir bandelę perkelti į kepimo skardą. Aptepti aliejumi.

Dar pakildinti 30 min. Kepti 180C apie 20 minučių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą