Lengvai pagaminami aromatingi sausainiai Kalėdoms.
~~~
140 g minkšto sviesto
200g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
100g avižų dribsnių skirtų virti 3-5 min.
50g avižinių miltų (galima pakeisti kvietiniais)
150g kvietinių miltų
100g džiovintų spanguolių
100g smulkinto baltojo šokolado
100g smulkintų riešutų
1a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Mušti po vieną kiaušinį.
Miltus, avižinius miltus, avižas ir kepimo miltelius bei druską sumaišyti kartu. Berti į sviesto masę. Išmaišyti.
Galiausiai suberti smulkintus riešutus, šokoladą ir spanguoles.
Drėgnu šaukštu dėti į skardą po 9 kamuoliukus, paliekant tarpelius (viso turėtų gautis 18 sausainių)
Kepti 180C apie 15 min. Pravėsinti skardoje ir perkelti.
Papildomai galima padekoruoti lydytu šokoladu, riešutais ar kapotomis spanguolėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą