2018-01-28

Morkų ir karijų keksiukai su klevų sirupu

Ypač minkšti ir drėgni keksiukai su riešutais.
~~~

200g morkos
100g karijų riešutų 
150g cukraus
150ml klevų sirupo
175 ml saulėgrąžų aliejaus
280g miltų
3 kiaušiniai
1a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
2a.š. cinamono
žiupsnelis druskos

Morkas sutarkuoti morkų tarka (smulkesnė nei burokams).
Kiaušinius sumaišyti su klevų sirupu, cukrumi, aliejumi. Supliti į morkas.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, cinamonu, vanile bei druska. Suberti į tešlą, Atsargiai permaišyti. Karijų riešutu pasmulkinti peiliu ir suberti į tešlą.
Tešlą pilti į kepimo keksiuko formeles ir kepti 180C apie 20 min. Patikrinti mediniu iešmeliu, jai jis sausas - keksiukas iškepęs.

Kremas:
225g kreminio sūrio (philadelphia, maskarponė ar kitas
50ml klevų sirupo

Sūrį iki vientisumo išmaišyti su klevų sirupu, užspausti ant pilnai atvėsusio keksiuko.
Papuošti galima dar šlakeliu kelvų sirupo ir riešutais. 
~~~



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą