Ypač minkšti ir drėgni keksiukai su riešutais.
~~~
200g morkos
100g karijų riešutų
150g cukraus
150ml klevų sirupo
175 ml saulėgrąžų aliejaus
280g miltų
3 kiaušiniai
1a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
2a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
Morkas sutarkuoti morkų tarka (smulkesnė nei burokams).
Kiaušinius sumaišyti su klevų sirupu, cukrumi, aliejumi. Supliti į morkas.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, cinamonu, vanile bei druska. Suberti į tešlą, Atsargiai permaišyti. Karijų riešutu pasmulkinti peiliu ir suberti į tešlą.
Tešlą pilti į kepimo keksiuko formeles ir kepti 180C apie 20 min. Patikrinti mediniu iešmeliu, jai jis sausas - keksiukas iškepęs.
Kremas:
225g kreminio sūrio (philadelphia, maskarponė ar kitas
50ml klevų sirupo
Sūrį iki vientisumo išmaišyti su klevų sirupu, užspausti ant pilnai atvėsusio keksiuko.
Papuošti galima dar šlakeliu kelvų sirupo ir riešutais.
Papuošti galima dar šlakeliu kelvų sirupo ir riešutais.
~~~
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą