Traškiu paviršiumi ir minkštu vidumi voveraitės kepamos sunkiose formose ant liepsnos.
~~~
350g miltų
200g cukraus
20g tamsios kakavos
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. kepinių sodos (nubrauktas)
1/2a.š. smulkios druskos
2 kiaušiniai
250ml pasukų
250ml saulėgrąžų aliejaus
Sausus produktus sumaišyti kartu. Kiaušinius ir pasukas užpilti ant jų ir lengvai permaišyti, kol masė taps vientisa. Supilti aliejų ir išmaišyti. Tešlą krėsti į konditerinį maišelį.
Kepimo formą gerai patepti aliejumi ir įkaitinti. Užpildyti tešla ir uždarius kepti ant silpnos ugnies apie 5- 7 minutes. Kartkartėmis apversti. Ar iškepę galima patikrinti mediniu iešmeliu. Juo tai pat patogu ištraukti kepinius.
Tešloje daug aliejaus, tad neturėtų kibti prie formos, visgi jai taip yra, galima papildomai formeles ištepti aliejumi ir tuomet pilti tešlą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą