2018-03-31

Mielinė boba su romu ir razinomis

Saldi romo boba
~~~


700g miltų
3 dideli kiaušiniai
250ml pieno
100g sviesto
150g cukraus
30 g žalių mielių arba apie 14g sausų
1a.š. druskos
pusė stiklinės razinų
romo, razinoms mirkyti

Pieną, cukrų, sviestą ir druską pakaitinti ant nedidelės kaitros, kol sviestas ir cukrus ištirps. Atvėsinti iki ~50C.
Miltus užpilti pieno mišinius, įmušti kiaušinius, sudėti mieles, viską maišyti iki vienisumo.
Pridengus pakildinti 2-3 valandas.
Kol kylą razinas užpilti romu ir palikti pabrinkti.
Pakilusią tešlą permaišyti, suberti mirkytas razinas. Permaišius tešlą sukrėsti į indą pateptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi. Galima ir į kelis aukštesnius indus, arba 0,5l skardines nuo konservų išklotas kepimo popieriumi.
 Tešla turėtų užimti apie 1/3 indo tūrio. Leisti apie valandą pakilti.
Kepti 180C apie 40min, patikrinti mediniu iešmeliu.
Atvėsinti.

Pabadyti mediniu iešmeliu plutelę ir sulieti šlakeliu romo.
Papuoši 1 kiaušinio baltymas ir ~200g cukraus pudros, šlakelis citrinos sulčių. Viską sumaišyti kartu ir aplieti pyragą... galima apiberti pabarstukais ar cukatomis...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą