Trapus padas su rūgštokų vyšnių įdaru.
~~~
110g šalto sviesto
170g miltų
1/2a.š. druskos
1/2a.š. cukraus
šalto vandens kiek reikia tešlai sukibti
1 kiaušinio trynio
cukraus pudros
500g vyšnių
50g cukraus (arba pagal skonį)
1v.š. citrinos sulčių
Šaltą sviesta sumaišyti su miltais, druska, cukrumi. Sutrinti sviestą iki vientusumo, įpilti po šaukštą šalto vandens, kol tešla sukibs. Tešlą atvėsinti pusvalandį šaldytuve.
Vyšnias iškaulinti užpilti cukrumi ir citrinos sultimis.
Kaitinti, kol skystis nugaruos.
Atvėsusią tešlą iškočioti. Centre dėti uogų masę.
Kraštus užlenkti, paliekant centrą neuždengtą, tešlą aptepti kiaušinio tryniu ir viską gausiai apiberti cukraus pudra.
Kepti 180C apie 30 min, kol tešla taps auksinė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą