2018-08-05

Anties krūtinėlė su vasaros daržovėmis

Antienos troškinys su  daržovėmis.
~~~


1 anties krūtinėlė
1 jauna cukinija
2 morkos
1 paprika 
 svogūnas
skiltelė česnako
aliejaus kepimui

Padažas :
100g rudojo cukraus
100ml sojų padažo
1 skiltelė spausto česnako
1a.š. tarkuoto imbiero 

Pasmulkintą svogūną apkepinti aliejuje, kol suminkštės. Morkas supjaustyti plonomiss juostelėmis (patogu daržovių skustuku) ir apkepti kartu su svogūną. Suberti smulkintas cukinijas, papriką ir smulkiai kapotą česnaką. 

Daržoves perkelt dubenį. 

Anties krūtinėlės odelę lengvai įpjauti peiliu, padruskinti ir papipirinti. Apkepti gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje, dedant odele žemyn kepti 3 minutes, tuomet apversti ir kepti dar 6 minutes.


Antieną perkeltį į lėkštę ir pridengti folijos lakštu.

Keptuvę išsausinti, kad neliktų riebalų ir supilti padažo produktus. Kaitinti ant nedidelės kaitros, kol padažas  sutirštės.
Antieną supjaustit maždaug piršto storio gabaliukais ir suberti į padažą.
 Suberti keptas daržoves, permaišyti ir pateikti su ryžiais ar ryžių/sojų makaronais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą