2018-08-25

Apverstas obuolių pyragas Tarte Tatin

Obuolių pyragas su karamele
~~~

6 obuoliai (arba kad uždengtų formos dugną)
100g rudojo cukraus
50 g šalto sviesto

Tešlai
125g miltų
50g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1-2v.š vandens

tai pat galite naudoti jau paruoštą bemielę sluoksniuotą tešlą.


Tešlai sviestą įtarkuoti į miltus, pagardinti vanile ir druska, įpilti vandens tiek, kad sukibtų tešla.
Tešlą susukti į plėvelę ir gerą pusvalandį vėsinti šaldytuve.

Obuolius nulupti ir padalinti į keturias dalis, pašalinti viduriukus.

Į ją suberti cukrų ir ant  nedidelės kaitros kaitinti, kol ištirps, tuomet išjungti kaitrą ir suberti sviestą. Permaišyti.

Jai keptuvės negalima naudoti orkaitėjė tuomet karamelę supilti į kepimo formos dugną.
Ant viršaus išdėlioti obuolius.
Kepti orkaitėje 180C apie 30 minučių. Tuomet ištraukti iš orkaitės.

Atvėsusią tešlą iškočioti ir užkloti ant apkeptų obuolių. Tešlą lengvai subadyti aštriu peiliu.

Pyragą kepti dar apie 30 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos.

Pyragą ištraukti iš orkaitės ir apie 30 min vėsinti kambario temperatūroje. Peiliu atskirti tešlos kraštelius nuo kepimo formos ir atsargiai išversti į lėkštę.

Puikiai tinka su ledais ar grietinėle... 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą