Labai minkštos ir purios bandelės kvepenčios avietėmis
~~~
Tešla :
~550g miltų
300ml pieno
30g sviesto
1 kiaušinis
50g cukraus
25 g žalių mielių (arba 7g sausų)
1/a.š. druskos
Pieną pašildyti su sviestu, cukrumi ir druska iki ~40C . Išmaišyti. Suberti pusė miltų, mieles ir išmaišyti. Palikti 30 min pastovėti šiltai, tuomet įmušti kiaušinį ir berti likusius miltus. Miltų berti tiek kad gautųsi elastinga minkšta tešla.
Tešlą pridengus palikti, kol padvigubės.
Įdarui :
4 obuoliai
1/2 puodelio aviečių
2-3 šaukštai rudojo cukraus
30g sviesto
***
Viršui aptepti:
1 kiaušinis
2v.š. pieno
80g cukraus pudros
Obuolius nulupti ir susmulkinti mažais gabalėliais, avietėms pašalinti kotukus.
Pakilusią tešlą iškočioti į didelį lakštą.
Apiberti smulkintais obuoliais, avietėmis, cukrumi ir mažais sviestos gabalėliais.
Susukti į ritinėlį ir supjaustyti ~ 5 cm gabalėliais. Dėti paliekant tarpelius į kepimo skardą.
Man gavosi apvalios 20cm dvi skardos. Palikti 30 min pakilti.
Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo.
Trynį išmaišyti su pienu ir aptepti bandelių viršų. Dar galima lengvai apiberti cukraus pudra, kad gražiau apskrustų.
Baltymą sumaišyti su cukraus pudra.
Bandeles dėti į neįkaitintą orkaitę, nustatyti 185C ir kepti apie 40 min.
Ištrauktas karštas bandeles aplieti glajumi... Leisti atvėsti
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą