1 antis ~2,3kg
1 raudonasis apelsinas
2 česnako skitelės
imbiero gabaelėlis, panašaus dydžio kaip dvi česnako skiltelės
~15g druskos
1/2a.š maltų juodųjų pipirų
1/2a.š. čili miltelių
1/2a.š. pankolių sėklų
3-5 gvazdikėliai
1 lazdelė cinamono
Antį nuplauti ir nusausinti.
Imbierą ir česnaką sutarkuoti ar išspausti česnako spaustuku.
Apelsino žievelę nutarkuoti ir sumaišyti su česnakais ir imbierais.
Druską sumaišyti su pipirais, čili milteliais ir pankoliais. Pusę šios mišinio apiberti anties išorę ir įtrinti.
Likusį mišinį sumaišyti su grazdikėliais ir apelsinų žievelės mase. Šia mase įtrinti anties vidų. Galiausiai įkišti cinamoną ir pasmulkintą apelsiną, nuo kurio nutarkuota žievelė. Anties kojas sutvirtinti virve ir palikti pasimatinuoti kelias valandas arba per naktį.
Kepti 175C apie 2 valandas pridengus folija, arba kol anties vidaus temperatūrą pasieks 75C.
Nuimti foliją ir baigti kepti 220C, kol gražiai apskrus.
Padažui:
100ml apelsino sulčių
100ml anties sultinio (arba vištienos)
15g sviesto
15g cukraus
1a.š. šviesaus sojų padažo
2a.š. nubraukti krakmolo
šviežio imbiero pagal skonį
druskos ir pipirų pagal skonį
Sviestą išlydyti puode suberti cukrų ir minutė kitą pakaitinti, kol cukrus taps lengvai aukso spalvos.
Į apelsinų sultis sumaišyti su atvėsintu sultiniu, sojų padažu, įmaišyti imbierą ir krakmolą ir supilti į sviestą. Maišant kaitinti, kol sutirštės. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Perkošti ir patiekti šiltą.
P.S. Anties sultinio pasigaminau pusvalandį pavirus anties kaklą su prieskoniais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą