2019-03-27

Bolivinės balandos su krevetėmis


150g bolivinės balandos
500g krevečių
400ml vištienos sultinio
1a.š. paprikos miltelių
1/2a.š. čili miltelių
2 svogūnai (naudojau raudonuosius)
2 skiltelės česnako
25g sviesto
druskos ir pipirų pagal skonį
šlakelis aliejaus

Svogūną supjaustyti kūbėliais ir apkepti svieste ir aliejuje pora minučių, kol taps minkšti.
Tuomet suberti kapotą česnaką ir paprikos miltelius. Maišant pakepti dar minutė.
Suberti balandas ir užpilti karštu sultiniu ir pagardinti čili milteliais.
Uždengus dantį kaitinti ant silpnos kaitros apie 15min.


Paruošti krevetes- nulupti ir pašalinti galvas.


Įmaišyti krevetes į balandas ir uždengti dangčiu.

Jai krevetės jau virtos tuomet jas įmaišius į balandas reiktų kaitinti apie minutę, tik kol sušils.
Jai žalios tuomet apie 5 min, kol iškeps ir pabals.

Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais, bei šviežiomis žolelėmis.

Pateikti su citrinos skiltele.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą