Klasikinis pyragas su karamelizuotais ananasais.
~~~
Ananasams:
skardinė konservuotų ananasų žiedų sirupe (man prireikė 7 žiedų)
50g sviesto
100g rudojo cukraus
pasirinktinai raudonų uogų:vyšnių be kauliukų; aviečių; spanguoliųi
Pyragui:
210g miltų
2 kiaušiniai
75g minkšto sviesto
125g cukraus
100ml sirupo nuo konservuotų ananasų
50g grietinės (30%)
1a.š. vanilinio cukraus
1/2a.š. druskos
1a.š. kepimo miltelių
Ananasų pagrindui: sviestą ištirpinti ir sumaišyti su cukrumi.
Ištepti šiuo pagrindu ~22cm kepimo formos dugną.
Ananaso žiedus nulašinti nuo sirupo ir iškloti kepimo formos dugną ant cukraus ir sviesto. Ananasų žiedų centus užpildyti pasirinktomis uogomis.
Tešlai išsukti sviestą su cukrumi iki purumo, mušti kiaušinius.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vanile, druska. Įmaišyti į tešlą.
Supilti ananasų sirupą, bei greitinę. Užmaišyti tirštą tešlą.
Tešlą supilti ant ananaso žiedų ir atsargiai paskleisti mentele.
Kepimo formą pridengti folija ir kepti 180C apie 30 minučių.
Tuomet nuimti foliją ir kepti dar apie 15minučių, kol patikrinus mediniu iešmeliu centras bus sausas.
Iškeptą pyragą apie 10-15min pravėsinti formoje, tuomet išversti į serviravimo lėkštę.
! Atsargiai, verčiant pyragą gali kiek išbėgti keli lašai karšto sirupo.
P.s. galima naudoti šviežius ananasus. Tuomet į tešlą, vietoj sirupo nuo konservuotų ananasų, įpilti ananasų sulčių arba pieno.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą