110g miltų
110g morkų (smulkiai tarkuotų)
100g cukraus
3 kiaušiniai
1v.š. aliejaus ar tirpinto sviesto
1a.š. kepimo miltelių
Prieskoniai:
- 1a.š. tarkuoto imbiero
- 1a.š cinamono
- 1a.š vanilinio cukraus
- žiuspenis druskos
Morkas sutarkuoti smukia morkų tarka.
Dubenyje išsukti kiaušinius su cukrumi. Suberti prieskonius, aliejų. Permaišysi. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai suberti morkas.
Tešlą paskleisti ant kepimo popieriaus lapo maždaug 25x40 cm.
Kepti 180 C apie 12 min.
Patikrinti mediniu iešmeliu centrą. Neperkepti, nes vyniojant gali trūkinėti.
Pyragą išversti ant rankšluosčio pabarstyto cukraus pudra ir susukti į ritinėlį. Leisti atvėsti.
Kremas:
250g maskarponės
50g cukraus
1/2 vanilės ankšties
Maskarponę išsukti su cukrumi, pagardinti vanile.
Išvynioti pyragą. Aptepti paruoštu kremu, apiberti džiovintomis slyvomis, graikiniais riešutais. Riešutus galima lengvai patrupinti pirštais.
Standžiai susukti vyniotinį. Apsukti maistine plėve ar kepimo popieriumi ir pora valandų atvėsinti.
Pateikti supjaustytą riekelėmis...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą