2019-04-21
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
1 jaučio liežuvis ~2kg
1v.š. druskos
1v.š. cukraus
5 smulkiai kapotos česnako skiltelės
10 kadagio uogų
5 gvazdikėliai
5 juodieji pipirai
Virimui: 3 lauro lapai
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
Tai pat tinka saliero šaknis, petražolės, morkos
Liežuvį įtrinti susmulkintais česnakais druska ir cukrumi. Apiberti kadagiais, gvazdikėliais ir pipirais.
Marinuoti apie parą šaldytuve.
Liežuvį perkelti į puodą. Užpilti vandeniu, kad apsemtų. Užvirti. Pusvalandį pavirus, jeigu reikia, nugraibyti putas. Sudėti likusius prieskonius: lauro lapus, česnaką, svogūną ir kitus pasirinktus prieskonius. Paragauti ar vanduo pakankamai sūrus, jai reikia dar pagardinti druska.
Virti ant vidutinės kaitros apie 2-3 valandas. Peiliu patikrinti, kai jis lengvai sminga į mėsą. Tuomet išvirus.
Karštą liežuvį perlieti šaltu vandeniu ir iš karto nulupti odą. Jai liežuvis išviręs pilnai, oda lupasi labai lengvai.
Atvėsinti sultinyje, kuriame virė.
Pravėsusį supjaustyti.
Liežuvį skanavome su krienais ir trupučiu majonezo.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą