Tešlai:
240g miltų
55ml alyvuogių aliejaus
1/2.š. druskos
žiuspnelis maltų juodųjų pipirų
keli šaukštai vandens šalto, tiek kad tešla sukibtų ir būtų elastinga
Įdaras
apie kilogramą mėsingų, gerai sunokusių pomidorų
1a.š. druskos pomidorams
250g kreminio sūrio maskarponės/ rikotos ar pan.
30g kietojo sūrio pvz "Džiugas"
1 didelis kiaušinis
po kuokštelį baziliko ir laiškinio česnako
1 skiltelė česnako
1a.š. citrinos sulčių
druskos ir pipirų
Tešlai miltus su druska, aliejumi ir pipirais išmaišyti kartu, po šaukštą pilti vandens, kol tešla taps elsatinga, lengvai minkoma. Nelips prie stalo ir rankų bei netrupės.
Tešlą palikti kelioms minutėms pastovėti, kad miltai pabrinktų
Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Pašalinti sėklas ir pomidorus apiberti druska. Palikti pastovėti apie pusvalandį.
Tešlą iškočioti ir įkloti į riebalais pateptą kepimo formą. Aš naudojau 26cm apvalią formą.
Tešlą kepti 175C apie 20 minučių, kol taps auksinė.
Sūrio įdarui susmulkinti bazilikus ir laiškinius česnakus ir sumaišyti su kreminiu sūriu ir citrinos sultimis. Suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūriu, įspausti česnaką, įmušti kiaušinį. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
Pomidorus nusausinti popieriniu rankšluosčiu iš abiejų pusių.
Ant iškepusio pyrago pagrindo užtepti pusę sūrio įdaro, paskleisti. Dėti pusę pomidorų, pilti likusį sūrio įdarą ir tolygiai paskleisi ir išdėlioti likusius pomidorus.
Kepti 175C apie 30 minučių. Prieš pateikiant leisti 10 -15 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą