2019-08-11
Kinietiški koldūnai su kiauliena
Tešla
300g miltų
155ml vandens
žiupsnelis druskos
Įdaras:
500g maltos kiaulienos
200g laiškinio svogūno
1 svogūnas (apie 100g)
1v.š. sojų padažo
1v.š. austrių padažo
1v.š. tarkuoto imbiero
3v.š. skrudintų sezamų aliejaus
2 kiaušiniai
žiupsnelis cukraus
pipirų pagal skonį
Tešlai miltus sumaišyti su druska ir vandeniu. Užminkyti elastingą tešlą. Palikti 30 min pastovėti.
Svogūnus ir svogūno laiškus smulkiai sukapoti. Sumaišyti su farsu ir kiaušiniais. Pagardinti prieskoniais.
Tešlą sudalinti į nedidelius maždaug po 10g gabalėlius.
Kiekvieną gabalėlį apvolioti miltuose. Paspausti pirštais, kad gautųsi plokščias diskas ir tuomet iškočioti ant gausiai miltuoto paviršiaus. Cente dėti įdaro ir užspausti kraštus.
Kiekvieną koldūną dėti ant kepimo popieriaus gabalėlio, kad neprikibtų prie garų puodo. Aš pasinaudojau aviečių lapais.
Koldūnus garinti apie 15 minučių.
Pagardas:
3v.š. sojų padažo (naudojau light tipo)
1v.š. ryžių acto
1v.š. marinato nuo imbierų, keli gabalėliai pačio imbiero
1v.š. cukraus sirupo
galima pagardinti šviežiu čili, jai mėgstate aštriau
p.s. aviečių lapelių nevalgome, jie tik pagelbėja, vietoj kepimo popieriaus ;)
Likusius atvėsusius koldūnus galima pakepinti skrudinto sezamo aliejuje ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą