2019-08-10

Vytinta jautiena



0,5 kg jautienos kumpio
50 ml  sojų padažo (su mažiau druskos)
1v.š. vorčesterio padažo
1/2a.š. česnako granulių
1/2a.š. svogūnų granulių
1/2 a.š. druskos
1/2a.š. imbiero miltelių
1a.š rudojo cukraus
žiupsnelis juodųjų pipirų

Jautieną supjaustyti juostelėmis.


Marinatui sumaišyti sojų padažą, vorčesterio padažą ir visus prieskonius.

Mėsą sudėti į užspaudžiamą maišelį, užpilti marinatu ir gerai paspaudyti, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai. Maišely uždaryti paliekant kuo mažiau oro viduje ir bent valandai padėti į šaldytuvą.


Šaldytuve gali marinuotis ir iki paros.



Pasimarinavusią jautieną vytinti džiovykloje apie 6-8 valandas, priklausomai nuo gabalėlio dydžio ir pačios džiovyklos gamintojo rekomendacijas. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą