0,5 kg jautienos kumpio
50 ml sojų padažo (su mažiau druskos)
1v.š. vorčesterio padažo
1/2a.š. česnako granulių
1/2a.š. svogūnų granulių
1/2 a.š. druskos
1/2a.š. imbiero miltelių
1a.š rudojo cukraus
žiupsnelis juodųjų pipirų
Jautieną supjaustyti juostelėmis.
Marinatui sumaišyti sojų padažą, vorčesterio padažą ir visus prieskonius.
Mėsą sudėti į užspaudžiamą maišelį, užpilti marinatu ir gerai paspaudyti, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai. Maišely uždaryti paliekant kuo mažiau oro viduje ir bent valandai padėti į šaldytuvą.
Šaldytuve gali marinuotis ir iki paros.
Pasimarinavusią jautieną vytinti džiovykloje apie 6-8 valandas, priklausomai nuo gabalėlio dydžio ir pačios džiovyklos gamintojo rekomendacijas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą