2019-08-10

Saldžiarūgščiai pjaustyti agurkėliai mėsainiams


1 litrui vandens
200ml acto 9% arba obuolių acto
150g cukraus
25g druskos
5 lauro lapeliai
5 pipirai

Į  1 litro stiklainius po:
1 a.š. sausų garštyčių
keli krapų žiedynai
2 skiltelės česnako, pasmulkintos
griežinėliais pjaustyti agurkai

Agurkus  nuplauti ir įmesti į puodą su užvirusius vandeniu. Išjungti kaitrą ir uždengus dangčius palikti 5 minutėmis.

Iš vandens ištraukus agurkus supjaustyti griežinėliais ir sudėti į stiklainius ant prieskonių.


Marinatui užvirinti vandenį su druska ir cukrumi, lauro lapais ir pipirais. Virti kol druska ir cukrus pilnai ištirps. Supilti actą ir kai vanduo vėl užvirs karštu marinatu užpilti agurkėlius. Iš karto užsukti dangeliais.
Pridengti storesniu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
***
Stiklainius ruošiau išplaudama indaplovėje ir tuomet perliedama verdančiu vandeniu.
Dangtelius naudojau užsukamus, trumpam juos įmečiau į verdantį vandenį.
Užpiltų marinatu agurkų papildomai nekaitinau.

Agurkų veislės :  Maksimus ir Frykas



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą