2019-12-26

Imbierinis tortas


350g miltų
300g cukraus
200g sviesto
200ml pieno
3 kiaušiniai
1a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Prieskoniai:
2a.š. imbiero miltelių
2a.š. cinamono miltelių
1a.š. apelsino žievelės
po žiupsnelį malto gvazdikėlio ir malto kardamono

Kremas :
300 g kreminio sūrio
300 g grietinėlės plakimui
150g cukraus pudros
1/2a.š. cinamono
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis muskato

Sirupui biskvitams sulieti: 100ml verdančio vandens ištirpinti 1v.š. cukraus. Atvėsinti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, cukrumi,  druska. Suberti visus prieskonius.
Sviestą išsukti, kol suminkštės, įmušti po vieną kiaušinius. Supilti pieną ir suberti miltų mišinį.

Permaišyti tešlą supilti į dvi apvalias kepimo formas ~20 cm .
Kepti 180C apie 20-25 min.
Atvėsinti.

Kremui išplakti grietinėlę išplakti pudra ir įmaišyti kreminį sūrį bei prieskonius.

Biskvitams nupjauti kepurėlę, perpjauti į dvi dalis. Biskvitus sudrėkinti trupučiu sirupo, pertepti kremu.


Puošti pagal skonį, aš užsidėjus snaigės tafaretą lengvai apibarsčiau cinamonu.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą