2019-12-28

Troškinta elniena


800g elnienos
3 vidutiniai svogūnai
0,4 l jautienos sultinio
2 lauro lapeliai
1 skiltelė česnako
1v.š. maltos saldžiosios paprikos
druskos pagal skonį
1/2a.š. čili pipirų miltelių
2v.š. obuolių acto
žiupsnelis maltų kmynų
žiupsnelis malto mairūno
žiupsnelis cukraus
aliejaus kepimui

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pamaišant aliejuje kepti, kol taps minkšti. Baigiant kepti užberti žiupsnelį cukraus, suberti stambiai kapotą česnako skiltelę.
Sudėti gabalėliais pjaustytą žvėrieną, suberti prieskonius, actą, įpilti sultinio ir troškinti ant lėtos ugnies, uždengus dangčiu, apie dvi -dvi su puse valandas, kart nuo karto pamaišant. Pagal skonį pagardinti druska. Jai  sultinys nugaruos anksčiau nei mėsa suminkštėjo ir ims svilti prie puodo dugno, galima papildyti šlakeliu vandens.
Troškinti, kol mėsa taps labai minkšta.

Baigiant troškinti nukelti dangtį, kad padažas sutirštėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą