2020-04-04

Šokoladinis tiramisų tortas


Biskvitui :
90 g miltų
3 kiaušiniai
60 g ir 15 g cukraus
10 g kakavos
1/2a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. vanilinio cukraus
poros šaukštų cukraus pudros

Kremas:
500g maskarponės
70 g cukraus
200ml grietinėlės plakimui
8 g želatinos
1a.š. vanilinio cukraus
100 g šokolado

Sulieti - stiprios kavos

Kakavos ir mėtų- papuošti.
Biskvitui atskirti kiaušinio trynius ir baltymus. Baltymus išplakti su 60 g cukraus iki standžių putų.
Trynius išplakti su 15g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol pabals ir taps purūs.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava.

Į trynių plakinį įmaišyti baltymus, įsijoti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Masė paskleisti ant kepimo popieriaus maždaug 25cmx25cm. Apiberti cukraus pudra.
Kepti 180C apie 15min. Atvėsinti.
Atvėsus apibrėžti tortinės dugno dydžio apskritimą. Naudojau 18cm fomą.
Biskvitą gausiai sulaistyti kava.
Apskritimą dėti į kepimo formą, likusias dalis sulaužyti. Jų dar reiks.


Kremui išplakti grietinėlę su cukrumi ir vanile iki standumo. Maskarponę išsukti, kol taps minkšta. Želatiną ištirpinti maždaug 30 g karšto vandens ir maišant supilti į maskarponę. Tuomet įmaišyti grietinėlę.
Masės 3/4 paskleisti ant biskvito.
Ant maskarponės masės išdėlioti likusius biskvito gabalėlius. Juos tai pat gausiai sulieti kava.

Likusį kremą sumaišyti su tirpintu šokoladu. Ir apskleisti ant viršaus. Išlyginti.
Tortą padėti porai valandų į šaldytuvą.
Prieš pateikiant apiberti kakava ir išimti iš torto formos.


Papuošti pagal skonį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą