10vnt pyragėlių
40g medaus
90g sviesto
žiupsnelis šafrano
2 kiaušiniai
75 g cukraus
90 g miltų
1a.š. kepimo miltelių
1/2 vanilės ankšties arba 1a.š. vanilinio cukraus
1 citrinos arba apelsino nutarkuota žievelė
žiupsnelis druskos
***
Viršui:
3v.š. medaus
šaukštas smulkintų pistacijų
Medų, sviestą ir šafraną pakaitinti kartu, kol ištirps sviestas ir medus. Palikti pravėsti.
Kiaušinius, cukrų, druską ir vanilės išskobtas pupeles plakti, kol cukrus ištirps. Masė taps puri ir šviesi.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinio plakinį. Permaišyti. Supilti atvėsintą medaus ir sviesto sirupą. Permaišyti iki vientisumo.
Kepimo formeles patepti aliejumi. Įpilti į formelės 2/3 tešlos ir kepti 180C apie 12 min.
Patikrinti mediniu iešmeliu. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.
Glazūrai medų pakaitinti, kol taps itin skystas. Pravėsusius pyragėlius aptepti teptuku skystu medumi ir viršų apiberti pistacijomis.
90g sviesto
žiupsnelis šafrano
2 kiaušiniai
75 g cukraus
90 g miltų
1a.š. kepimo miltelių
1/2 vanilės ankšties arba 1a.š. vanilinio cukraus
1 citrinos arba apelsino nutarkuota žievelė
žiupsnelis druskos
***
Viršui:
3v.š. medaus
šaukštas smulkintų pistacijų
Medų, sviestą ir šafraną pakaitinti kartu, kol ištirps sviestas ir medus. Palikti pravėsti.
Kiaušinius, cukrų, druską ir vanilės išskobtas pupeles plakti, kol cukrus ištirps. Masė taps puri ir šviesi.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinio plakinį. Permaišyti. Supilti atvėsintą medaus ir sviesto sirupą. Permaišyti iki vientisumo.
Kepimo formeles patepti aliejumi. Įpilti į formelės 2/3 tešlos ir kepti 180C apie 12 min.
Patikrinti mediniu iešmeliu. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.
Glazūrai medų pakaitinti, kol taps itin skystas. Pravėsusius pyragėlius aptepti teptuku skystu medumi ir viršų apiberti pistacijomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą