2020-08-15

Apverstas obuolių pyragas su cinamonu

 


3-4 rūgštesni obuoliai

90g rudojo cukraus


Tešlai:

100g sviesto 

2 kiaušiniai

200g cukraus

280g miltų

240ml kefyro

1a.š. kepimo miltelių

1/2a.š. cinamono

žiupsnelis druskos 

Sviestą išlydyti keptuvėje, kurioje kepsite pyragą. Pusė sviesto perpilti į dubenėlį, likusį palikti keptuvėje. 

Obuolius nulupti ir supjaustyti į 8 skilteles. Ant likusios sviesto keptuvėje suberti rudąjį cukrų, paskleisti. Ant viršaus suberti obuolius.

Tešlai kiaušinius išplakti su cukrumi, kol pababals. Supilti tripintą sviestą, miltus su kepimo milteliais, cinamonu bei druska. Įmaišyti kefyrą. Tešlą paskleisti ant obuolių, ir kepti 175C apie 45 minutes.

Iškepusį pyragą palikti apie 10 min pravėsti, tada atsargiai peiliu atskirti nuo keptuvės kraštų ir išversti į lėkštę. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą