3-4 rūgštesni obuoliai
90g rudojo cukraus
Tešlai:
100g sviesto
2 kiaušiniai
200g cukraus
280g miltų
240ml kefyro
1a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. cinamono
Sviestą išlydyti keptuvėje, kurioje kepsite pyragą. Pusė sviesto perpilti į dubenėlį, likusį palikti keptuvėje.
Obuolius nulupti ir supjaustyti į 8 skilteles. Ant likusios sviesto keptuvėje suberti rudąjį cukrų, paskleisti. Ant viršaus suberti obuolius.
Tešlai kiaušinius išplakti su cukrumi, kol pababals. Supilti tripintą sviestą, miltus su kepimo milteliais, cinamonu bei druska. Įmaišyti kefyrą. Tešlą paskleisti ant obuolių, ir kepti 175C apie 45 minutes.
Iškepusį pyragą palikti apie 10 min pravėsti, tada atsargiai peiliu atskirti nuo keptuvės kraštų ir išversti į lėkštę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą